Származási hely és olajbogyó típus:
Spanyolország Villanueva de la Reina (Jaén) Andalúzia. A kiváló olaj mögött a Galgon 99 áll, Villanueva de la Reinában (Jaén), ahol a növények és a termelés aprólékos gondozása elsőbbséget élvez minden más körülménynél.
Olajbogyó típus: Frantoio , ami az Olea europaea ‘Frantoio’, más néven Frantoio olajfa, egy kiváló minőségű olívaolaj előállítására szolgáló fajta, amelyet gyakran ültetnek az olívaültetvényekben és dísznövényként is a kertekben.
Az olajfa termései közepes méretűek és ovális alakúak. Kezdetben zöldek, majd érésük során lilás-fekete színűvé válnak. A ‘Frantoio’ olajfa termései nagyon gazdag olajtartalommal rendelkeznek.
Az első hideg extrakció során nyert olíva lé.
Felhasználás:
Tökéletes ajándék a finom ételek szerelmeseinek.
Frantoio fajta olíva olaj, kiváló minőségű és nagy stabilitású. Ennek az olajnak a felismerése exponenciálisan növekszik, és a legválogatottabb asztalok egyik finomságává válik.
Ez egy erősen ajánlott olaj sütéshez, salátákhoz vagy egy olyan ételhez, amelyet nagy intenzitást szeretne elérni. A lazac vagy a carpaccio isteni finom lesz vele!
Gourmet termék, ínyenceknek. Nagyon egészséges.
Kóstolás:
Frantoio olívaolaj összetett ízvilágú, jellemző a friss gyümölcsös és zöldséges íz, mint a zöld alma, kiwi, mandula, zeller, rozmaring, fenyőmag, mandula, rukkola levél és citrus félék, amely igazi különlegességet ad az egész olívaolajnak.
A szájpadláson ugyanazt az íz progressziót találjuk. Az elején gyengéden az alma és a kiwi gyümölcsössége megjelenik, majd balzsamos, lágy érintéssel végződik. Az elegáns keserűség, nem borítja fel az egyensúlyt, enyhe fanyarságot és mandula utóízt érezhetünk.
Termék előállítási információk:
Frantoio fajta olaj, kiváló minőségű és nagy stabilitású.
A ‘Frantoio’ olajfa elsősorban kiváló minőségű olívaolaj előállítására termesztik. Bogyójának olajtartalma magas, 23-28%! Íze erős, aromás, bogyó éretten sötét-lilás.
A Frantoio különösen gazdag antioxidánsokban, 470 mg/kg
Ezt a rendkívül alacsony savasságú (kevesebb, mint 0,2%) single estate prémium extra szűz olívaolajat jellemzően októberben állítják elő a betakarítás első 2 hetében. Az összegyűjtött gyümölcsöt 2 órán belül hidegen sajtolják és szűrik, hogy megőrizzük ízét és minőségét az eltarthatóság teljes időtartama alatt.
Egészségügyi előnyök:
Magas antioxidáns és kiváló olajsav tartalmának köszönhetően:
- Csökkenti a rossz koleszterin szintjét, miközben fenntartja és növeli a jó koleszterin szintjét.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
- Szabályozza a béltranzitot, elősegíti az emésztést
- Serkenti az immunrendszer működését
- Jótékony hatása van a bőrre, megakadályozza a szövetek öregedését (magas E-vitamin tartalma miatt)
Minőség díjakba és Tanúsítványok:
- Nagy ízcsillag 2022
- Flos Olei Nemzetközi Olívaolaj Útmutató: 2024: 99 pont
- Londoni Nemzetközi Olívaolaj Verseny 2020-ban: platina érem
- Olive Japan Nemzetközi Olívaolaj Verseny 2022: aranyérem
Átlagos tápérték 100 ml termékben:
Energia 3389 kJ / 824 kcal.
Zsír 92,0 g
-amelyből telített zsírsavak 19,0 g;
-amelyből egyszeresen telített zsírsavak 69,0 g;
-amelyből többszörösen telített zsírsavak 12,0 g
Szénhidrát 0,0 g
-amelyből cukrok 0,0 g
Fehérjék 0,0 g.
Só 0,00 g
Nettó térfogat:500 ml
Csomagolás: Üvegpalackban kerül forgalomba. A Family Reserve típus csak sötét üvegbe van csomagolva, pink tetővel.